Torqeedo motoren

Torqeedo: topmerk in elektrische aandrijvingen

Sinds 2005 brengt Torqeedo een complete lijn elektrische aandrijvingen op de markt, met vermogens van 0,5 tot 50 kW, ofwel 1 tot 80 PK. De motoren worden gekenmerkt door een zeer innovatief ontwerp. Ze zijn krachtig, zeer efficiënt en geheel waterdicht. Een overzicht van het assortiment:

De Travel 1003: geschikt voor kleine motorboten, bijboten en zeilboten, als alternatief voor benzinemotoren tot 4 PK. De lichtgewicht lithium accu is geïntegreerd in de motor en verwisselbaar met een reserve accu. De motor incl. accu weegt maar 14 kg en is dus heel goed hanteerbaar. In de Torqeedo draagtas kun je hem makkelijk meenemen en opbergen. Nieuw is de Travel 1003 C, voorzien van een lithium accu met 70 % meer capaciteit, en dus meer actieradius.

De Cruise 2.0, 4.0 en 10.0 buitenboordmotoren vervangen qua stuwkracht motoren tot respectievelijk 6, 10 en 25 PK. Alle motoren zijn te leveren ook met besturing op afstand (Remote), de Cruise 2.0 en 4.0 ook met stuurhendel bediening (Tiller).

De Cruise 2.0, 4.0 en 10.0 FP zijn de podmotoren, die onder tegen de romp gemonteerd worden. Dat monteren gaat heel eenvoudig en snel, en daarmee zijn deze motoren erg geschikt als alternatief van de inboard dieselmotor voor sloepen of kajuitmotorboten. Deze motoren kunnen ook met klapschroef worden geleverd, en zijn dan een goed alternatief voor buitenboordmotor of de saildrive op zeilboten en -jachten. Het zijn technisch dezelfde motoren als de 2.0, 4.0 en 10.0 buitenboordmotoren.

Alle motoren uit de Cruise range worden gecombineerd met een 24 volt (voor de Cruise 2.0) of 48 Volt accupakket (voor de Cruise 4.0 en 10.0) in de boot. Daarvoor kunnen loodaccu’s worden gebruikt, of de veel lichtere en waterdichte Torqeedo Power 26-104 lithium accu’s.

Deep Blue: motoren van 40 en 80 PK. Deze zijn leverbaar als outboard, inboard of als saildrive. De motoren worden geleverd als een compleet, plug & play systeem. Daarin zitten de lithium accu’s, een boordcomputer met touchscreen display, de gashendel en complete bekabeling bij in. Nieuw is dat vanaf 2017 gebruik wordt gemaakt van de grote 33 kWh accu uit de BMW i3. Echt het modernste en veiligste op dit gebied. Naast de vol elektrische aandrijvingen is Deep Blue ook als Hybrid systeem te verkrijgen, waarbij de stroomvoorziening behalve door walstroom kan gebeuren door een geïntegreerde generator. zonnepanelen en/of energiewinning vanuit de draaiende schroef.

Meer informatie op www.destilleboot.nl/torqeedo

Deelnemende bedrijven

Je kunt voor deze inruilactie terecht bij de Torqeedo dealers op deze pagina.

Link & Like Nederland Vaart Schoon